Nyt se on siis alkanut. TIETY - Tietotyötutkinnon suorittaminen. Tieken sivuilta voi lukea, että  tutkinnon tavoitteena on ensisijaisesti kehittää tietotyöosaamista työyhteisöissä ja organisaatioissa niin yksilön, työyhteisön kuin organisaation tasolla. Tutkinnon suorittaja omaksuu uusia toimintamalleja ja käytänteitä tietotyön alueelta. Suoritettuaan TIETY-tutkinnon hän pystyy toimimaan entistä tehokkaammin ja innovatiivisemmin toimialallaan ja omissa työtehtävissään sekä työyhteisössään.

Aikamoinen haaste niin henkilökohtaisesti kuin työyhteisönkin kannalta. Odotukset ovat aika korkealla eikä vähiten siitä syystä, että olen jo pitkään haaveillut opiskelevani "jotain". Tarve saada itselleen uutta sisältöä elämään, uudenlaista osaamista ja ylipäätään omistautua hetkittäin jollekin muulle kuin toimiston, päiväkodin ja kodin välillä ravaamiselle. Iltaopiskelukin tuntuu ihan luksukselta (saa nähdä sitten, mitä mieltä olen marraskuun räntäsateissa); on paljon hienompaa, tehokkaampaa ja coolimpaa mennä töistä opiskelemaan kuin päiväkotiin hakemaan lapsia. On niitä lapsiakin ihan kiva hakea, mutta tämä tuntuu siksi niin tärkeältä, että se on oma juttu.

Tämän blogin kuvauksessa on pätkä vanhasta kunnon taistolaisbiisistä Oppimisen ylistys (san. Bertolt Brecht, suom. H-P. Lappalainen). Vaikka en varsinaisesti aatteen lippua heiluta, niin laulun sanoissa on viisas sisältö. Oppiminen kuuluu ja on periaatteessa mahdollista kaikille. Joten sillä mielellä nyt aloitellaan syksyn mittaista opiskelurupeamaa. Myöhemmin tarkempia tuntoja ensimmäisestä lähiopiskelusessiosta...