Kovin on hiljaista TIETY rintamalla. Yhtään uutta viestiä ei ole WebCT:hen viikonlopun aikana ilmestynyt. Ei edes vastausta kysymykseeni, jossa tiedustelin näyttökokeiden paikkomista. Tämä on nyt testi, lukevatko kouluttajat näitä blogeja. Jos lukevat, niin terveisiä: piristykää! Vastauksia kysymyksiin, infoa uusista tehtävistä (mitä verkkokeskusteluja nyt olikaan oltava työn alla...???), sparrausta.

En malta olla lisäämättä tähän pätkää Ohjaustaidot verkko-opetuksessa sivustolta (http://lille.helia.fi/ohjaust/index.php), jossa on mielestäni monipuolisesti käsitelty verkko-ohjausta.

"Toiminnallisella ohjauksella tavoitellaan konkreettisen ja käytännöllisen opiskelun tukemista siten, että opiskelija saa riittävästi ja oikea-aikaisesti tarvitsemaansa tietoa ja ohjausta edetäkseen opiskelutyössään. Yksinkertaisimmillaan toiminnallinen ohjaus liittyy ohjeiden antamiseen ja saatavilla olemiseen (sekä yksilöllisesti että ryhmälle), ja se voidaan toteuttaa joko teknisesti tai inhimillisesti. Vaativampi toiminnallinen ohjaus sisältyy koko oppimisprosessin toteuttamisen hienosäätöön muuttuvien tilanteiden mukaan, jolloin se edellyttää ohjaajan aktiivista mukanaoloa."

Moduulin 4 tehtävänantoja odotellessa...