TIETY -opinnoissa on edetty tiedon tuottamisen moduuliin ja sen yhteydessä on käsitelty luovuutta. Se onkin mielenkiintoinen juttu. En jotenkin haluaisi liittää luovuutta pelkästään maailmanhistorian merkittävien taiteellisten teosten luojiin vaan uskon, että meistä jokainen on omalla arkisella tavallaan luova. Mielestäni vaatii melkoista luovuutta saada 5-vuotias (äitiinsä tullut, itsepäinen kuin mikä) muuttamaan mielensä pukeutumisen suhteen klo 7 aamulla. Luovan toiminnan kohde kun on päättänyt pukeutua Del Monte -mies tyyliin valkoisiin keskellä marraskuuta ja äitinsä oli ajatellut jotain hieman enemmän ympäristöä indikoivaa asua, kuten p...sen harmaata kuravaatetta. Siinä sitten luovasti perustelet, miksi on paljon kivempaa, hyödyllisempää, järkevämpää ja kaikin tavoin suositeltavampaa pukeutua tönkköihin kuravaatteisiin kuin valkoisiin pellavahousuihin (mummon ostamiin, kukaan täyspäinen vanhempi ei osta 5-vuotiaalle valkoista pellavaa) .

Vakavasti puhuen, itse koen päivittäin oivaltamisen hetkiä, useinmiten ihan pikkujuttuja vaan. Silti koen ne luovaksi toiminnaksi. Uskon, että ihminen toimii luovasti aina, kun löytää tavan toimia mahdollisimman mutkattomasti ja elämää helpottavalla tavalla.

Opiskelu ja erityisesti TIETY vaatii luovuuttaa mitä enimmässä määrin. Tarkoituksena on löytää työyhteisölle uusia, parempia tapoja toimia ja ravistella vanhoja toimintamalleja. Jokaisella on mahdollisuus laittaa itsensä likoon uusien ajatusten ja ideoiden muodossa.